Mici


         življenje s krili

23.07.2007

društva taka ali drugačna

Zapisano pod: samo mnenje — mici - 23.07.2007

Malo me je pojezilo, ko sem videla stran društva . Kdo so vsi ti ljudje, ki se imajo tako zelo za poznavalce razmer v Cerkvi? Kdo so vsi ti ljudje, ki točno vejo, kakšna je Cerkev, kaj se v njej dogaja? Res, priznam, znotraj Cerkve se velikokrat dogajajo stvari, ki niso primerne, ki so globoko skregane s tem, kar Cerkev uči, pa vendar, Cerkev tvorijo samo ljudje. Pa naj mi ti člani tega velecenjenega društva ali pa vseh ostalih, pokažejo enega samega človeka, ki ni zmotljiv, ki se še nikdar v svojem življenju ni niti enkrat zmotil.

Zase menim, da nisem pretirano nestrpna, vendar mi take in podobne organizacije velikokrat dvignejo pritisk, saj je očitno, da govorijo o stvareh, o katerih poznajo samo en delček, ne vidijo pa celote. Zakaj smo ljudje nagnjeni k temu, da samo kritiziramo, ne vzamemo pa si dovolj časa, da bi pogledali celotno sliko?

Malo sem pregledala to njihovo stran in mi je kot ena taka propaganda, ki govori samo o tem, kaj Cerkev ni, pa naj bi bila. Glej, če se že greš eno društvo, potem v prvi vrsti vsaj poskrbi za pravopis, ne pa da piše, citiram: “Cerkveni član je od zibelke do par vlkučen v trden steznik ritualov in ceremonij…” 

Eden izmed banalnejših primerov zadnje čase: pedofilija v Cerkvi. Ja, so tudi taki predstavniki Cerkve, ki imajo omenjena nagnjenja in jih ne znajo ali pa ne zmorejo “krotiti”. Ali so kdaj vsi tisti, ki tako udrihajo po “farjih” pogledali statistiko in primerjali odstotek vseh pedofilskih primerov (afer, če hočete) zunaj institucij, kot je Cerkev in pa znotraj in naredili primerjavo? Močno dvomim. Pa tudi če bi jo, jim najbrž številke same ne bi veliko povedale, ker bi videli samo tisto, kar želijo videti.

Evo, vidim, da se spuščam na njihov nivo. Ne bom se več, samo hotela sem povedat, da mi vse skupaj smrdi. Zelo. Skoraj tako kot kaj drugega oz. kdo drug.

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 1.   Rado — 23.07.2007 @ 20:41 Rado

  Draga Mici,

  prebral sem tvojo kolumno, da vidim kaj je novega?
  Pa vidim, da se le jeziš. Da si ti člani društva dvignili pritisk. Da ti vse skupaj smrdi.

  Vidiš Mici, to so zgolj tvoji čustveni odzivi. Ti pač nekaj ne paše.

  Pričakovati bi bilo, da se jih boš lotila z argumenti. Češ, nimajo prav. Motijo se v tem in tem. Potem bi tvoj odziv bil verodostojen. Samo Mici, težko jih je raztrgati, ker imajo v marsičem prav, zato se je z argumenti težko boriti priti njim.

  Najlažje se je zmrdovati.

  LP

 2.   chef — 23.07.2007 @ 21:28 chef

  Kakorkoli obrnem, mi je tole društvo tako faking smešno, da še Društvo ljubiteljev oslov (obstaja!!!) izpade bolj resno.

  Ker pri vsem tem mi še vedno ni jasno, kaj te nasprotnike tako moti, da precej velik del svojega prostega časa namenijo pizdenju, raziskovanju, šnofanju, potvarjanju dejstev, pretiravanju itd.

  Saj sploh ne rečem, da v marsičim nimajo prav in tudi ne, da vse štima v Cerkvi. Treba je kritizirati, to že.

  Ampak teh pacientov res ne razumem. Kaj jih tako moti? Pedofili? Ja jebela, saj so povsod, še učitelji telovadbe šlatajo otroke, po dveh letih se pa zapšoslijo na istem delovnem mestu.

  Cerkev ne plačuje davkov? Pa kaj potem! Mene vendar to prav nič ne moti, ker bi država denar itak porabila za neumnosti, od katerih bi imel mogoče še manj kot od RKC (pa že 5 let nisem bil pri maši, ker se mi kratkomalo ne ljubi, pa še vera se mi zdi za lase privlečena).

  Vračanje premoženja? WTF? Komu naj pa vrnejo? Naj država obdrži gozdove? Saj nam je vendar jasno, da je država najslabši možni lastnik.

  Tako da, konec koncev: I don’t give a fuck about church.

  Zdaj me lahko Rado sesuje, ampak že vnaprej sporočam, da si itak brezveze jemlješ čas, ker se mi boš še vedno zdel hecen :D

 3.   mici — 24.07.2007 @ 08:04 mici

  Rado, nisem hotela nastopati z “argumenti” (konkretnimi dejstvi), ker bi to pomenilo, da sem se začela boriti z mlini na veter. Karkoli bi rekla, napisala, bi vsak razumel po svoje in si po svoje tudi razlagal.
  Je pač stvar vsakega posameznika, kakšno menenje ima. Jaz sem svojega povedala, v podrobnosti se pa ne bom spuščala.

  Jezim se pa le lahko in mislim, da nisem nikomur upravičena odgovarjati za svojo jezo ;-)

 4.   Rado — 24.07.2007 @ 11:44 Rado

  Mici,

  nedvomno nisi ničesar dolžna. Tudi chef ne. Če ne marata tega društva vaju popolnoma razumem. Vsak se svobodno odloča, koga bo imel rad.

  Moj prispevek k pluralizmu mnenj je le v tem, da pa jaz mislim drugače. Pa tega tu ne bom razlagal, ker mojih stališč ne želita slišati.

  Lep pozdrav obema.

  :-) :-) :-)

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |