Mici


         življenje s krili

24.07.2007

apatičnost pogojena z vremenom

Zapisano pod: MS, moje — mici - 24.07.2007

Ja, ja, o vremenu se zadnje čase veliko govori in piše.

Moj piskrček je pa sledeč: vreme na žalost vse prevečkrat pogojuje moje počutje. Niso pa vedno izraziti plusi in minusi. Kot recimo danes – ponoči sem spala, kot da bi vsak trenutek pričakovala, da me povozi vlak, pa sploh ne ležim na tirih. Zjutraj, ko sem obilno prezračila stanovanje, sem se pa po dolgem pregovarjanju s sabo odpravila v gozd na sprehod. Navadno me taki izletki, ne glede na čas trajanja in čas izvedbe, spravijo pokonci, v dobro voljo, me napolnijo. Danes sem se pa vlekla po hosti kot moji nečaki, kadar gremo skupaj kam in potem vsako sekundo vprašajo: “Ali smo že tam?”. Pot poznam izredno dobro, lahko bi jo prehodila z zaprtimi očmi, pa vendar so se mi danes vsi ovinki, vsi hrasti, vse jase in jasice zdeli podvojeni.

Malo me sicer skrbi, kako bo tako vreme in njemu sledeče počutje vplivalo na mojo “prijateljico”, ker zadnje čase malo bolj pogosto čutim, da me najeda bolj, kot običajno. In žal nisem v stanju, da bi lahko mirno zamahnila z roko in rekla: “to se mene ne tiče. Jaz razmišljam pozitivno.” Ne morem. Po treh letih, ko nisem imela popolnoma nobenih težav me pa kar malo skrbi, saj pravijo da se zagoni navadno pojavljajo v začetku redkeje, potem pa vedno pogosteje in ker je že v štartu oblika moje “kolegice” napredujoča, samo še čakam dan, ko bo usekalo ven.

Se bom lahko vsaj takrat lahko spočila, saj mi njmanj 3 mesece bolniške ne uide. :-)

Malo sarkazma nikomur ne škodi :-)

Je pa tudi res, da tole vreme s seboj prinaša tudi mnogo lepega. Vsako jutro, ko odpreme oči, me sonček tako lepo poboža po obrazu, da ne čutim popolnoma nobene potrebe po tem, da bi poležavala, ker vem, da se začenja še en čudovit dan. In takih dni ni nikoli dovolj. Meni ne. Zvečer je pa tudi izredno prijetno sedeti na balkonu, na tleh, ko so ploščice še tako tople, da te malo grejejo v tazadnjo. Lani se spomnim, sem se vsak večer zvečer ulegla na balkon in gledala zvezde. Vam povem, idila. ;-)

  • Share/Bookmark


Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo.

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |