Mici


         življenje s krili

19.08.2007

Kako razložiti devetletniku …

Zapisano pod: moje, takle mamo — mici - 19.08.2007
 • da če mami obljubi, da bodo šli na bazen, potem pa si bratec po nesreči skoraj odreže prst s škarjami za rezanje žive meje, da pač bazen odpade?
 • da so počitnice čas, ki je potreben, ko naj bi se šolarji odpočili od šole, delali stvari, ki jih veselijo, bili z ljudmi, ki jih imajo radi…?
 • da so tudi njegovi sošolci več ali manj doma med počitnicami in da os le redki taki, ki res cela 2 meseca počitnic kje letujejo, se jim “kaj dogaja”?
 • da 6 dni oratorija, 10 dni taborjenja, 7 dni morja, 5 dni na dolenjskem, 3 obiski bazena in 2 tedna počitnic pri babici ne pomeni, da se nič ne dogaja?
 • da mama s tremi otroki ne more vedno ustreči samo enemu, ostala dva pa pustiti doma, če ju ponujeno ne mika, ampak da mora voziti slalom med vsemi tremi, ker so pač vsi trije njeni in jih ima enako rada, čeprav so včasih precej težki in bi ji bolj ustrezalo, da gre kam stran od njih, sama?
 • da obstajajo v naši bližnji okolici otroci, ki v celih dveh mesecih počitnic niso bili popolnoma nikjer, samo doma, pa ne zato, ker si ne bi želeli nikamor iti, pač pa zato, ker si njihovi starši tega preprosto ne morejo privoščiti?

Zakaj so naši otroci tako ozkogledi? Vidijo samo tisto, kar je njim všeč oz. kar se njim “hudega godi”? Žal je že pri majhnih otrocih razločno viden “slovenski kompleks” (pri sosedih je vedno vse boljše).

 • Share/Bookmark


3 komentarjev »

 1.   čivka — 20.08.2007 @ 12:57 čivka

  He he Mici, sem se morala sedaj kar malo nasmejati tvoji “grenkobi”, veš :) Te pa razumem in ne moreš mu to razložiti, ni varijante. No, vsaj jaz sem imela zelo podobne probleme, pa ne samo pri devetih letih, še j pride trenutek, ko mi kot 14letnik ne ponudi nobene opcije, kot pa samo za “njegov blagor” :) Pa sem dobila trdo kožo. Devetletniki pa so še posebej fokusirani na svoje potrebe zatorej edina rešitev ti je (trenutno) čim manj razlagat in ubrati sistem “tako je in fertik!” Z leti pa potem zopet začnejo počasi poslušati in odpirati svoje obzorje! Kaj naj ti napišem še drugega kot to, da “zdrži pritiske”, saj minejo :) ;)

 2.   mici — 20.08.2007 @ 13:03 mici

  Mogoče bi bilo pametno povedati, da to ni moj devetletnik ampak od sestre.
  K meni pa vedno pride, kadar mu kaj ni jasno in kadar ne gre vse po njegovo, predvsem pa, kada si želi še “nevtralno mnenje”. Po eni strani je kar prav, da isto, kar sliši doma, sliši tudi od koga drugega.

  Oh, kako lahko je “vzgajati” tuje otroke ;-)

 3.   čivka — 20.08.2007 @ 13:10 čivka

  Ja, ha ha ha, ta podatek bi mi prej zelo prav prišel, upsi… :oops:

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |