Mici


         življenje s krili

9.09.2007

nedeljski izlet

Zapisano pod: jumy, moje, off — mici - 9.09.2007

Po kosilu sem se na vrat na nos odpravila na izlet. Mimo Katarine na Jakoba (da ne bo pomote, to sa dva hibčka v Pohograjskem hribovju).

Sicer ni bil ne vem kakšen vzpon – resnici na ljubo se temu sploh ne more reči vzpon, pa mi je bilo pošteno nerodno, ker sem bila danes prvič gor. Tu se je ponovno izkazal pregovor, da kar imaš pred nosom, tega nikoli ne vidiš.
Ampak sem danes to popravila in si ogledala vse možne hribe, ki bodo dobili zeleno luč v moji “black book”, torej jih bom obhodila v kratkem, začenši z jutrišnjim dnem. Presenetil me je razgled z vrha Jakoba. Na eno stran se odpira prečudovit razgled po Ljubljani, Medvodah in Kranju ter vseh krajih vmes. Ugotovila sem tudi, da sem očitno prespala vse ure geografije v šoli, ko smo se učili o naši predragi Sloveniji, saj sem si mnogo stvari popolnoma drugače predstavljala. Sem morda preveč navajena razgleda samo iz enih in istih vzpetin, gričev in gora. Se posuvam s pepelom in obljubljam, da bom v bližnji prihodnosti to takoj popravila.

Me je pa presenetilo dokaj majhno število izletnikov, saj je bilo vreme res prečudovito, razgled (skoraj bi lahko rekla) božanski in tudi zatevnost tega izleta je skoraj nična. Tudi če si popolnoma brez kondicije, se ne boš niti malo prepotil, morda le na zadnjih 100 metrih, ko se je potrebno dvigniti po hribčku do cerkvice, ostalo pa je prijeten sprehod po lepo urejeni poti po gozdu. Pa tudi trajanje tega “podviga” je precej kratko – v pičlih 35 minutah si od vasi Topol na Jakobu.

Jap, sem morala preveriti, če me moji žulji, ki sem jih pridelala v sredo na jutranjem sprehodu (in so se med tem tako lepo “razčesnali”, da je pogled nanje vse prej kot prijeten in tudi občutek v kakršnihkoli čevljih, ki nimajo odprte pete ni zavidanja vreden) kaj motijo in bolijo, pa so se kar lepo držali.

Zdaj vem, kam jo bom mahnila, če se bom želela kdaj sprehodit po gozdu ter na koncu poti ujeti čudovit razgled po ljubljanski kotlini. Ko pa najdem še kakšen tak “kucelček”, pa sporočim. Zaenkrat sem se osredotočila na okolico Ljubljane.

  • Share/Bookmark


Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |