Mici


         življenje s krili

21.01.2008

stress killer

Zapisano pod: moje, takle mamo — mici - 21.01.2008

Stres na pohodu. In na vseh korakih preži name. Žal mu je resnično težko uiti. Ampak danes sem (po dolgem času) spet uporabila eno tako staro modrost, ki se ji po domače reče ubijanje stresa.

Za mano je precej naporen dan – fizično, še bolj pa psihično. Ne znam se upreti skušnjavi, da bi vsem pomagala, da bi vse naredila, da bi zgladila nesporazume, da bi … vglavnem, trenutno imam sindrom odrešenika. In to me je danes (končno) lopnilo po glavi, zato se mi je vse sesulo. Najraje bi se zavlekla v kot in vse probleme, težave, stiske, dvome in kar je še takega tekoče spravljala iz organizma, pa ne gre, ker smo še vedno odrasli ljudje, ki pač moramo sprejeti vse, kar nam življenje prinese. Zato sem pogumno stisnila zobe, potrpela do konca šihta in jo mahnila domov malček prej kot navadno, kljub nedokončanim zadevam, ki se jim rok izredno hitro izteka.

In na srečo obstajajo še ljudje v okolici, ki niso zasedeni vsak trenutek dneva ter se odzovejo na povabilo na en “early midnight walk” do sosednje vasi in nazaj. Kaj zato, če obstaja verjetnost, da boš zamudil poročila ali pa tisto eno in edino serijo, ki jo v celem tednu gledaš po TV. Važno, da se shodiš, da po dolgem času spet veš, kje je katera mišica pripeta, da ponovno odkriješ poti, ki so ti bile pred časom tako domače, zdaj jih pa že lep čas nisi obiskal, da veš, kakšen tempo je treba ubrati, da lahko še vedno v miru govoriš in se smeješ in predvsem da čutiš vse trebušne mišice.

Še ene par takihle stress killerjev, pa bova imela oba take radiatorčke na trebuhu od smeha in take lepe, prijetne smejalne gubice okoli ust in oči … ;) 8)

  • Share/Bookmark


1 komentar »

  1.   drmagnum — 21.01.2008 @ 22:29 drmagnum

    Verjamem, da paše. Sam se dostikrat podam peš po našem obrobju naselja. Je pa iz dneva v dan manj tistih, ki bi se takšnemu sprehodu pridružili. Prav ocenjuješ, da jih veliko ne zmore zapustiti svojega televizijskega okolja.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |