Mici


         življenje s krili

5.04.2008

team working

Zapisano pod: samo mnenje, takle mamo — mici - 5.04.2008

Evo, končali. Ni bilo tako grozno, kot je bilo pričakovati, ni pa bilo tudi ne briljantno, kot bi lahko bilo.

Če sama potegnem črto čez zadnja dva dneva, moram odkrito priznati, da mi je bilo všeč. Predvsem to, da smo staknili glave skupaj in namudrili eno pametno zadevo, ki ni tako preprosta, niti ni najlepša, je pa naša in to je bistveno. Rodili oz. bolje rečeno spočeli smo PUIS-a, ki že ima več ljubkovalnih imen (domišljija nima meja ;) ). Kdaj bo rojstvo tega srečnega deteta še ne vemo, ker se mu morajo celice šele začeti deliti, je pa bistveno, da je seme vrženo v zemljo in da že kaže zametke kaljenja.

Prav fascinantno mi je bilo dva dni gledati sodelavce v okolju, ki ni naše primarno okolje, kako smo se v njem znašli, kaj nas je vleklo, kako in koliko je kdo prispeval pri oblikovanju našega puiseka predvsem pa, kako so bile razdeljene vloge. Če sem še pred dnevi mislila, da smo vsi odprti za nove ideje, za nove izzive, da smo team, ki drži skupaj, danes vem, da temu ni tako. Jah, sem pač naivna, ker je zame vsak človek dober, dokler ne dokaže nasprotno. Razočarali so me tisti, od katerih tega nisem pričakovala, ker so se držali svojega “prav” kot pijanec plota ob tem pa mendrali vse, ki s(m)o jim bili napoti.

Pa nič zato. Vem, da bom sama dala vse od sebe in tudi druge primorala, da bodo kaj naredili, ker mi ni vseeno za firmo, ker mi ni vseeno, če stvar zaživi ali pa se nanjo pozabi. Kar je dobro, je treba ohranjati in negovati. Če je pa zanič, bo pa tako ali tako samo propadlo.

Pa tudi bi bila izredna škoda, če ne speljemo tega puiseka, ker bodo uporabniki prikrajšani za vsaj eno “pametno” iz našega bogatega besednega zaklada, ki se bo uporabljal na call centru.
Kako se imenuje ženska različica produkta PUIS? Prasica
Kako bi lahko poimenovali tri stopnje razvoja projekta PUIS? Odoiek, puis, meriasec
Kaj rečemo, če PUIS ne dela, če sistem pade dol? Prasec se je spet usral

 • Share/Bookmark


3 komentarjev »

 1.   t_nord — 9.04.2008 @ 21:30

  oi, kaj ste pa poceli, kje ste poceli in kaksni so bili obcutki, ko ste se lotili timskega dela :)

 2.   mici — 9.04.2008 @ 22:30 mici

  Občutki … mešani, ker nismo točno vedeli, kaj od nas pričakujejo. Izkazalo se je, da smo popolnoma napačno štartali – vendar smo kljub temu prišli do nekega zaključka, ki ga poskušamo bolj ali manj že kar nekako spraviti v življenje.
  Bili smo pa daleč stran od ponorelega sveta ;-) na stičišču starega in novega, s pogledom na Triglav, Benetke, Nanos in vzhajajoče sonce

 3.   t_nord — 9.04.2008 @ 23:00

  Uf, dober se tole slisi, ze sam pogled mora da je motivacijski in ti da zalet za timsko delo. sej fora timskega dela je, da se zapletes, zakvackas, samo potem pa se znas izmotat iz tega in potegnit najboljse resitve :)

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |