Mici


         življenje s krili

17.09.2008

ratitovec

Zapisano pod: off — mici - 17.09.2008

Še dobro, da imam sestro, ki je večji freek na hribe, kot jaz. Zato se lahko nanjo obrnem, ko meni zmanjka idej, kam bi jo mahnila na še en lep poznopoletni dan. Torej, mahnili sva jo na Ratitovec.
Ne bom govorila o tem, da nisem imela pojma, kje ta žival je in ko sem iskala po zemljevidu, sem popolnoma po slučaju vzela zemljevid Škofjeloško, Cerkljansko hribovje in Jelovica ter iz prve takoj našla objekt iskanja. Pa če nisem od sile…

Torej, zjutraj sva se zbudili v porazno megleno jutro, ki kljub napovedim vrlih vremenarjev ni obetalo pretirano lepega dneva ter se odpeljali proti Prtovču. Vendar je že prvi pogled proti dolini in Železnikom povedal vse – midve v soncu, spodaj pa sama smetana.

Po začetnem strmem vzponu se je na planini Razor pogled kmalu odprl in lahko sva samo strmeli in se čudili vsem lepotam in krasotam okoli naju.

Ker sva bili omejeni s časom si žal nisva mogli privoščiti naskoka na planino Pečana ali pa Kosmati vrh, zato sva se zadovoljili zgolj z Ratitovcem ter kratkim martinčkanjem v zavetrju koče.

Na srečo imajo v koči zelo dobre flancate, so pa precej veliki. Spustili sva se po drugi poti, ki je malenkost bolj kolenom prijazna kot tista, po kateri sva se vzpenjali, hkrati pa tudi polna vseh raznoraznih tihožitij, da si je tudi moja sestra napasla dušo, ko se je na vsakih 5 minut ustavljala in slikala še eno izmed mnogih prelepih in prekrasnih motivov. Meni so bolj pri srcu ljudje, zato sem svojo mašinco puščala njej. ;)


Včasih smo imeli doma v dnevni sobi fototapeto (takrat, ko je bilo to še moderno) in se ni dosti razlikovala od zgornje slike. Potem so se pa vsi čudili, kako to, da so vsa naša praznovanja rojstnih dnevov in ostalih stvari v gozdu, saj smo (kot da bi bili dogovorjeni) vse slike slikali tako, da je bila tapeta za ozadje. ;)
Pa kaj čmo, taki so bili časi in z njimi tudi moda (30 in več let nazaj).

 • Share/Bookmark


3 komentarjev »

 1.   Hermit — 18.09.2008 @ 10:37

  Že nekaj časa se spravljam na Ratitovec in mislim, tvoj zapis pa me je prepričal, da se ob prvi priliki res odpravim gor.

  Sicer pa sem včeraj imel podobno sliko na Polhograjski Grmadi – zgoraj toplo sonce, spodaj oblaki :)

 2.   mici — 18.09.2008 @ 11:21 mici

  Moraš priznati, da se včasih res splača pogledati iznad te naše neljube ljubljanske megle ;-)

 3.   Hermit — 18.09.2008 @ 12:08

  Ko sem še študiral v Ljubljani, me je najbolj motilo to, da se je sonce nad glavnim mestom prikazalo šele okoli poldneva. Pa še to samo za par uric. V Celju sicer ni toliko “kulturne infrastrukture” kot v LJ, je pa zato precej več sonca :)

  Sicer pa skušam izkoristiti vsak prost trenutek za kak izlet :)

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |