Mici


         življenje s krili

5.12.2008

vsi/vse

Zapisano pod: takle mamo, up close — mici - 5.12.2008

Največkrat sem precej zvedave sorte človek, pridejo pa tudi trenutki/obdobja, ko si želim, da ne bi nič vedela, da ne bi nič novega zvedela. In res ne vem, zakaj se vsi čutijo dolžne/poklicane, da z vsemi sočnimi/veselimi/žalostnimi/pikantnimi podrobnostmi najprej seznanijo mene.
Ne vem, zakaj se jim zdi, da mene vse te zadeve zanimajo.

Priznam, da me ne zanima, kaj vse se dogaja v glavah naših šefov in direktorjev, kako bo izgledalo prihodnje planiranje dela in razporeditev delovnih mest in obveznosti. Že tako ali tako imam preveč dela in prav nič se ne bo poznalo, če ga še malo dobim. To, da hodim nazaj v službo, da v miru postorim ostale stvari, ki so mi ostale in so nujne, sem se že navadila. Navadila sem se pa tudi, da o tem ne govorim naokoli. Ker nič ne zaleže, ker se nič ne spremeni.

Priznam pa tudi, da so mi vse te poznovečerne/nočne ure v službi včasih pravi blagoslov.
Zadnjič sem brskala po bazi našega programa in zapazila en grd madež, ki mi ni bil popolnoma nič všeč. Ker vem, da po bazi ne smem sama šarit, ker tako ali tako nimam popolnoma nobenega znanja iz SQL-a, kaj šele iz programiranja, sem se obrnila na distant brotherja (očeta našega programa) in sva se poigrala ter odpravila black mark v bazi. Med tem odpravljanjem napake sva se oba tako nasmejala, da bi si lahko samo želela več takih prebliskov.

Ta ura kramljanja in pošiljanja mailov sem in tja mi je zalegla za zalogo dobre volje celega tedna. Zdaj vsakič, ko mi kaj grdega prileti na mizo, pomislim na polnočni pogovor/kramljanje/klepet/reševanje sveta, in že mi je lažje. ;-) Kolega, hvala!!

Si pa zato še vedno ne želim biti tista, ki jo imajo sodelavci/prijatelji za shoulder to cry on, ker vem preveč in žal ne morem več ostati ravnodušna/nepristranska/objektivna. In tudi tiho ne bom mogla biti več dolgo. Ne morem! Žal…

  • Share/Bookmark


2 komentarjev »

  1.   čivka — 7.12.2008 @ 18:38 čivka

    Očitno bo treba usta odpret in dotičnim ljudem vse to, kar si napisala tudi povedat, kajne? ;)

  2.   mici — 7.12.2008 @ 19:56 mici

    Čivka, problem je v tem, ker vem, kar ne bi smela vedeti in če odprem usta s sabo v gnojno jamo potegnem še vse tiste, ki so mi zaupali/ki mi zaupajo. Tega pa tudi nočem.
    Vglavnem, to je bolj kot ne lose-lose pozicija, ne pa win-win. :|

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |