Mici


         življenje s krili

13.01.2009

temperature

Zapisano pod: takle mamo — mici - 13.01.2009

Zunaj je -5, jaz imam pa v pisarni +28 in razmišljam, kateri del obleke še lahko odvržem ne da bi bila nespodobna.
Vsak dan se kaj novega naučim. In v zadnjem času (beri: odkar je zunaj temperatura pod ničlo) ponavljam iz dneva v dan isto lekcijo: kako se napraviti, da me zunaj ne bo pretirano zeblo, v službi pa ne bom zgorela. In sem začela prisegati na čebulni sistem oblačenja. In temu primerno imam tudi čebulni sistem slačenja – kasnejša ko je ura, manj imam oblečenega na sebi.
Stvar je pa še toliko bolj ironična, saj sem navadno poleti, ko je zunaj +35 in več jaz v pisarni oblečena v več plasti, kot je sredi najhujše vročine v navadi. Je pa treba tudi priznati, da imam takrat navadno manj kot 20 stopinj v pisarni.
Vem, vem, bo kdo rekel, da naj pač zmanjšam gretje pozimi in poleti ne nabijem klime tako močno. To bi tudi jaz strašno rada storila, vendar pa sem žal pri vsem tem popolnoma nemočna. Kajti pozimi imamo po celem nadstropju (za vse prostore enako) naštimano talno gretje (juhu, krčne žile ;) ) in ker je v celem nadstropju samo moja pisarna res pisarna, ostalo pa je odprta avla in s tem tudi bolj “zračna”, se avla žal ne segreje tako. Ker pa avla ne sme biti prehladna, je treba gretje nastaviti na “primerno” visoko temperaturo, da je v avli normalnih 21 stopinj, moram jaz pač slačiti plasti. Poleti pa je klima ravnotako nastavljena na enak način – avla je obrnjena na južno stran in ker je 50% sten iz stekla, se nenormalno segreje. Zato je zopet temu primerno potrebno fajn klimo naštimat, da “normalno” shladi avlo. To pa pomeni, da shladi/zaledeni tudi mojo pisarno.

Bi pa dodala samo še to. Kljub temu, da meni ni prijetno ne pozimi ne poleti je pa vsaj ena dobra stran tega temperaturnega neskladja: namreč velika večina sodelavcev se vsaj za kratek čas vsak dan oglasi pri meni, da se (se)grejejo/(p)ohladijo, tačas pa je ravno dovolj dolg za kakšen off-toppic klepetek. ;)

  • Share/Bookmark


1 komentar »

  1.   katj4 — 13.01.2009 @ 19:04 katj4

    To še sploh ni tko hudo… kruto je, če maš pozimi v trgovini 5 stopinj več kokr je zunaj, poleti pa po možnosti 10 stopinj več, kokr jih je dejansko zunaj. Pozimi konkretno zmrzujemo, poleti pa švicamo na veliko. Js bi rajši mela tvojo varianto… pozimi vseeno bolj paše met toploooo in poleti mrzlooo. ;) Pa magar se slačim pa oblačim. :D

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |