Mici


         življenje s krili

20.10.2009

kaj še bo

Zapisano pod: moje — mici - 20.10.2009
  • ljudje po 30 letih svojega dela, življenjskega stila in vsega, kar so bili, kar so ustvarili, mirno podpišejo izjavo, da je vseh 30 let ničnih … preteklosti ni več, je izbrisana, deletirana, dana na ignore … in mirne duše rečejo, da je bilo teh 30 let napaka, zmota … pa kako je lahko 30 let napaka? Kako lahko kar naenkrat izbrišeš 30 let? Kako se lahko mirno obrneš stran in rečeš: Ups, se zgodi? In nenazadnje, kako lahko pričakuješ, da drugih to ne bo vrglo iz tira in da bomo drugi razumeli?
  • živimo od danes na jutri, ne brigamo se za nič drugega, kot za svojo lastno rit … no mogoče od časa do časa pogledamo še k sosedu in se z največjim veseljem naslajamo nad njegovimi neuspehi … ni več časa za sproščen klepetek ob kavi, brez gledanja na uro in brez strahu, da bi kaj pomembnega zamudili. Kje smo zašli? Kje smo pozabili oz. izgubili občutek za tiste trenutke, ob katerih se ti naježi koža? Za drobna dejanja pozornosti, ki popolnoma spremenijo teden sočloveku, ker si si zanj vzel 5 minut časa? Ga poslušal, preprosto bil zraven njega, zanj, in nisi gledal na uro?
  • vse je treba narediti takoj. Ne čez 5 minut ali pa celo jutri. Ne! TAKOJ! Če v restavraciji, kamor gremo na malico, ne postrežejo TAKOJ, je že ogenj v strehi – so nesposobni mazači, ki ne znajo ustreči stranki. Če otrok ne naredi domače naloge TAKOJ, je zabit, len, nesposoben razvajenec. Zakaj je beseda TAKOJ tako pomembna in se izredno veliko stvari vrti samo še okoli tega: TAKOJ?
  • Share/Bookmark


Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |