Mici


         življenje s krili

20.07.2011

pa pojdimo naprej

Zapisano pod: up close — mici - 20.07.2011

Želela sem si novih izzivov … očitno bom kmalu deležna enega velikega.
Razmišljala sem o zamenjavi službe … očitno bo to res postalo dano dejstvo – vendar ne več po lastni izbiri pač pa zaradi golega preživetja.
Prednost tega, da se ne vtikam v vsakega in da nisem ‘na tekočem’ s trenutnim dogajanjem po naših hodnikih je v tem, da lažje diham, se bolj sproščeno gibljem in se ne ”zasmrajam” s stvarmi, ki niso pomembne … slabost pa je gotovo v tem, da me tudi nihče ne opozori na nevarnost tcunamija, ki se približuje … vse dokler me le-ta že popolnoma ne zalije. Takrat pa izvem tudi, da se že dalj časa približuje … well, thanks.

Ampak kot vedno so najtežje stvari ponavadi tudi najboljše. Ko sem bila prvič vržena v vodo, sem izplavala. In ker očitno spet pozabljam na to, da nobena tla pod nogami niso dovolj trdna, da bi zdržala VSE, bo verjetno najbolje, da me spet porinejo v vodo. Morda se bom utapljala, goltala vodo, mahala z rokami in se pritoževala, se smilila sama sebi, zakaj se mora to spet meni dogajati … pa vendar … bolje to, kot pa ždenje na potapljajoči se ladji in tolaženje, da nekako pa mogoče le ne bomo potonili …

Mal me cinizem/sarkazem/pesimizem napada. Pa tudi to mora biti.

  • Share/Bookmark


3 komentarjev »

  1.   stricmarc — 20.07.2011 @ 20:08

    Vse kar te ne ugonobi, te naredi močnejšega, je nekako prosto po Nitscheju. Vendar je pozabil, da se material tudi utrudi, ne le kali.Je pa tolažba, da je vsaka stvar za nekaj dobra in da so tegobe odlična priložnost za duhovno rast, zelo pripravna za vsakdanje življenje.Vsaj zdi se tako.

  2.   nevenka — 20.07.2011 @ 20:22 nevenka

    Postano in zatohlo okolje je dobro vsake toliko malce zamenjati…V zračnih, živahnih in ustvarjalnih sredinah je pa itak vsak dan doživetje…to je treba poiskati…ni lahko, a vendar.

  3.   Peter Filec — 20.07.2011 @ 21:55

    Včasih je enostavno treba slediti svojim sanjam, drugič pa ugotoviti, kaj je za nas same najboljše. Ampak odločitev je skoraj vedno težka..

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Mici | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |